Duurzaamste ondernemer

Melle Koot Designstudio gedreven door Cradle to Cradle® methodiek, is uitgeroepen tot de Duurzaamste Ondernemer van de gemeente Groningen. 

De jury heeft grote waardering voor de actieve ambassadeursfunctie die Melle Koot vervult voor andere bedrijven en de combinatie van verduurzaming van zijn eigen bedrijf. Melle Koot ontving de bijbehorende cheque van 20.000 euro vanmiddag uit handen van wethouder Ton Schroor van Economische Zaken.

Melle Koot is sinds 2003 actief als interieurontwerper. In dat jaar nam hij, zelf toen nog actief als schipper op de Waddenzee, de timmerwerkplaats van Martin Hoogendoorn aan de Oosterhamrikkade over. Koot ontwikkelde snel een eigen stijl. Hij experimenteerde met het creatieve gebruik van afval, restmateriaal en natuurlijke stoffen. Koot raakte geïnspireerd door Michael Braungart en zijn integrale Cradle to Cradle®-methodiek. C2C® houdt in dat een bedrijf duurzaamheid in al zijn aspecten integraal probeert te implementeren binnen het bedrijf. Dat omvat productie, maar ook huisvesting, personeels-beleid, energiewinning, transport, contact met de consument en samenwerking met andere bedrijven. Melle Koot is niet alleen de eerste C2C®-geaccrediteerde interieurontwerper, maar werkt als ambassadeur ook aan het verspreiden van de kennis over en bekendheid met C2C®.

Voorbeelden van zijn werk zijn de inrichting van het Duurzaamheidscentrum in de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringstraat, de inrichting van de de foyer van het Grand Theatre en het project De Kei in Borger, een pand dat volledig volgens Cradle to Cradle® principes ontwikkeld wordt en dat als voorbeeld dient voor andere bedrijven en organisaties. De zogenaamde Strandbak op Ameland daagt de strandbezoeker uit zijn afval daarin te gooien en dit afval vormt vervolgens de grondstof voor de volgende strandbak. 

Lees meer: www.gemeente.groningen.nl

RTVOOG filmpje van de uitreiking: www.youtube.com

...................................................................................

Most sustainable entrepreneur 

Melle Koot  Designstudio, driven by the Cradle-to-Cradle methodology, was named as the Most Sustainable Entrepreneur 2010 of the municipality of Groningen! The jury highly appreciates the active ambassador's role that Melle Koot has taken on for other companies, and hte combination with making his own company more sustainable.

Melle Koot received the check for 20,000 Euros on Monday, February 28 from the Groningen alderman Ton Schroor.