C2C Design Consultant

Onlangs heeft Melle Koot Designstudio deelgenomen aan de eerste training ter wereld waarin designbureaus zijn opgeleid in het ontwerpen volgens de C2C® methodologie. Het behaalde certificaat geeft aan dat de studio kan fungeren als geaccrediteerd Cradle to Cradle® design consultant en is daarmee geauthoriseerd om Cradle to Cradle® projecten uit te voeren.

Het geeft aan dat er kennis is van hoe je C2C® in praktijk brengt, en anderzijds is middels het netwerk toegang tot essentiële partners zoals EPEA en materiaalproducenten met diepgaande kennis van materialen.

Cradle to Cradle® is een principe dat aanstuurt op verandering van denken in combinatie met het streven naar –groei van- bedrijfsresultaten. Hoewel niet elk management bereid is om te veranderen, zal blijken dat ‘minder slecht worden’ door bijvoorbeeld producten met minder materiaal of lager energieverbruik een eindige route is. Echt veranderen is nadenken over hoe je goed kunt zijn, in plaats van minder slecht. Goede, non-toxische materialen gebruiken die keer-op-keer herwinbaar zijn.
Bekende voorbeelden uit de praktijk zoals Herman Miller, Steelcase en Desso laten duidelijk zien dat adoptie van Cradle to Cradle® in de bedrijfsvoering heeft geleid tot aanzienlijke voordelen; niet alleen hoogkwalitatietieve producten, werkplezier en gezondheid van de werknemers en de afnemers, maar ook duidelijk aantoonbaar financieel resultaat.

...........................................................................................................

Quickscan: duurzaam interieur
Het belang van duurzaamheid groeit, steeds meer organisaties innoveren op dit gebied. Duurzame materialen, duurzame energie, duurzaam bouwen, kortom ze denken duurzaam. De overheid en een snel groeiend aantal bedrijven hebben steeds meer wensen en eisen hoe met specifieke duurzaamheidaspecten om te gaan. Dit maakt dat duurzame oplossingen voor iedere onderneming steeds belangrijker worden.

Bedrijven die kiezen voor duurzaam zijn aantrekkelijk voor klanten maar ook voor bijvoorbeeld werknemers. Intern kunt u veel doen om te verduurzamen. Maar u wilt ook uitdragen dat u heeft gekozen voor duurzaamheid. Uw interieur is dan een belangrijk middel. Maar hoe weet u op welke punten u het meest effectief kunt verbeteren?

Als Cradle to Cradle® Consultant kan ik middels een Quickscan laten zien welke punten u het interieur van uw bedrijf kunt verbeteren. Door de uitkomsten van de scan kunt u weloverwogen afwegingen maken bij het duurzaam ontwikkelen van uw interieur. Het geeft u snel inzicht in de meest effectieve verbeteringen.
 
 ...........................................................................................................

 

 

CRADLE-TO-CRADLE